Ezért válasszunk tölgyfából készült tömörfa bútort!
 2021.01.15. 15:00

A bőség zavarával küzdhetünk, amikor a tömörfa bútorok hatalmas kínálatából válogatunk. A tölgyfából készült bútordarabok a legkiválóbbak közé tartoznak.  

A TÖLGYFA ELŐNYEI:

A tölgyfa az egyik legnépszerűbb fa alapanyag a tömörfa bútorok készítésénél, hiszen számos előnnyel rendelkezik mind a feldolgozás, mind pedig a későbbi, mindennapos használat során. A tölgyfa jól megmunkálható, és ugyan nehezen fényezhető, de jól pácolható és faragható fafajta. Értékes keményfa, tartós ipari fa, amelyből a bútorokon kívül hordót, parkettát, ajtót, talpfát, de még malomkereket is készítenek. Erős, szívós, tartós fa, amely hosszú idő alatti használat során sem vetemedik el, legyen szó akár szekrényről, akár ajtóról. Strapabíró, időtálló bútorok készülnek belőle, így aki a tölgyfa mellett teszi le a voksát, évtizedeken át is társra lelhet benne. További előnye, hogy nemcsak beltéri bútorok készülhetnek belőle, hanem megfelelő kezeléssel kültériek is, hiszen a tölgyfa remekül viseli a pára ingadozásokat is. A tölgyfa bútorok mindegyike egyedi kinézetű, hiszen a tölgy színe, árnyalata, mintázata minden esetben más és más. Akár a klasszikus, akár a modern stílus hívei vagyunk, bármilyen kivitelű bútort választhatunk tölgyfából a szekrénytől az ágyig, az asztaltól a székeken át a fürdőszoba berendezésig vagy a kerti bútorig. A tölgyfa bútorok minőségi fa alapanyaguk révén ráadásul egy csepp természetet is becsempésznek otthonunkba, irodánkba.

Időtálló elegancia: Válassza a tölgyfát - a legjobb választást bútoraihoz
Időtálló elegancia: Válassza a tölgyfát - a legjobb választást bútoraihoz

Időtálló elegancia: Válassza a tölgyfát - a legjobb választást bútoraihoz

  1. Tartósság: A tölgyfa egy rendkívül tartós és strapabíró faanyag. Ez azt jelenti, hogy a tölgybútorok hosszú élettartammal rendelkeznek, és jól ellenállnak a kopásnak, ütéseknek és más károsodásoknak. Ezáltal a tölgybútorok hosszú távon megőrzik eredeti állapotukat.

  2. Esztétikai érték: A tölgyfa egy szép és elegáns megjelenést kölcsönöz a bútoroknak. A tölgyfa jellegzetes erezete és textúrája vonzó és természetes megjelenést biztosít. Emellett a tölgyfából készült bútorok különböző viaszokkal és bevonatokkal könnyen személyre szabhatók a kívánt megjelenés eléréséhez.

  3. Stabilitás: A tölgyfa rendkívül stabilitást és merevséget nyújt, ami fontos tényező a bútorok szempontjából. A tölgybútorok kevésbé hajlamosak a görbülésre vagy a meghajlásra, és jobban ellenállnak a változó környezeti tényezőknek.

  4. Variációk és stílusok: A tölgyfából készült bútorok széles választékban érhetők el különböző stílusokban és kivitelezésben. A tölgyfa sokféle színben és textúrában elérhető, ami lehetővé teszi a bútorok testreszabását az egyéni ízlésnek és a lakberendezési stílusnak megfelelően.

  5. Fenntarthatóság: A tölgyfa egy fenntartható faanyag, amelynek erdészeti kezelése és újratelepítése megfelelő módon történik. A fenntartható erdőgazdálkodásnak köszönhetően a tölgyfa bútorok környezetbarát választást jelentenek.

Összességében a tölgyfából készült bútorok tartósságuk, esztétikai értékük, stabilitásuk és variációs lehetőségeik miatt előnyösek. Ezért sok ember választja a tölgybútorokat otthonukban vagy irodájukban.