Nem kérdés: prémium nappaliba prémium bútor!
 2020.11.15. 19:18

PRÉMIUM BÚTOROK

Nehéz kérdés, hogy valójában mitől prémium egy bútor. Elég jó a marketingje, esetleg úgy árazták be, hogy annak látsszon?  

Akkor mondjuk, hogy „prémium bútor”, ha egyedi, ha nincs belőle több? Van, aki ezeknél az eseteknél is használja ezt a jelzőt, de mi másban hiszünk: a minőségben. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a piacon lévő bútorok között a legmagasabb szintet hozzuk.

A prémium bútor szempontjai

•    A fa anyaga: egy drágább, vagy nehezebben beszerezhető fa is növeli a prémium bútor értékét, de a minőségi alapanyag közel sem elég.  
•    Valójában a minőségi megmunkálás a legfontosabb. Sokan a kézzel gyártott termékeket részesítik előnyben. Az az igazság azonban, hogy a gép nem hibázik, a gépiesítéssel érhetjük el a legprecízebb eredményt. Ami a legfontosabb: mindig ugyanolyat lehet vele készíteni. A prémium bútor esetében kiemelt szempont, hogy milyen gépekkel készül, milyen finomtechnológiát alkalmazunk.
•    Közel sem mindegy, hogy mikor és milyen pác kerül a bútorra.
•    Fontos a fa minősége, hogy miként száradt ki, milyen technológiával fűrészelték.
•    Lényeges szempont, hogy a fa melyik részéből készült a bútor: egyértelmű, hogy a válogatott, legjobb minőségű erezetűből készülnek a legjobb darabok.
•    Számít a dizájn is: így lehet a mai divatnak megfelelően eladni, fontos, hogy többféle környezetbe is passzoljon.

Prémium bútor tömörfából

Nem állítjuk, hogy a furnérozott bútorok között nem találunk szépet, jó technológiával akár tartós prémium bútor is válhat egy-egy darabból. A bútorok királya azonban egyértelműen tömörfából készül. Természetesem mindenféle fából lehet bútort készíteni, mindegyiknek megvannak a maga vitathatatlan előnyei. A fa az egyik legelterjedtebb természetes építőanyag a földön, amit sosem lehet megunni, és mindig képes megújulni.

A Magyarországon elérhető prémium alapanyagok a tölgy, a dió és a cseresznye. Ezek keményebb fák, amik lassabban nőnek, így tömörebbek, jobban ellenállóbbak, nem annyira karcolódnak. Összességében tehát erősebb termék készíthető belőle, ami egy prémium bútor esetében minimális elvárás. Az egzotikus fajták közé a rózsafa, a Hickory fa, a mahagóni tartoznak. Ezek igen nehezen beszerezhetőek, ám valakinek csak az ilyen alapanyagból készült meríti ki a prémium bútor fogalmát. Puhafából is készül bútor, de a fenyőfélék erre nem igazán jók, nem túl erősek és könnyen rongálódnak.

Ha az Ön nappalijába is a legmagasabb minőségű bútor passzol, akkor ne bolyongjon tovább a választékok erdejében, álljon meg a legkeményebb fánál, keressen fel bennünket.

 

FEHÉR PRÉMIUM BÚTOR
PRÉMIUM BÚTOROK
PRÉMIUM BÚTOROK TÖMÖRFÁBÓL